Årets tema

Skaleringens tiår
– hvordan får vi fart på utvikling og skalering av løsninger som kan gjøre oss Fit for 55?

Tempo, gjennomføringskraft og skala! Vi må skape storskala næringsutvikling mot 2030 for å nå bærekraftsmålene. Det krever en gigantisk omstilling, en reindustrialisering med mange nye arbeidsplasser.

  • Hvilke teknologier har potensial til å dra oss i retning av et lavutslipssamfunn?
  • Hvordan skal vi utvikle 50 % av teknologien som vi ikke vet hva er i dag men som vi trenger for kutte utslipp i eksisterende industri og utløse vekstmuligheter i ny, grønn industri?
  • Hvilke nye investeringsmuligheter vil gi den beste bærekraftige avkastningen?
  • Hvordan blir det nye arbeidslivet, hvilken ny kompetanse trenger vi for det nye næringslivet og hvordan skal vi fremskaffe den? Blir den en kamp om de «grønne hodene»?
  • Hvordan må forskning, næringsliv og offentlig sektor jobbe sammen for å klare omstillingen vi står ovenfor

Det finnes mange spennende muligheter i å bygge lavslippsamfunnet. Norge har et eksepsjonelt godt utgangspunkt, vi har kommet langt, vi har verktøykassa klar men hvordan bruke den? Samtidig så haster det, agiliteten og farten vi har sett under pandemien må opprettholdes. Det er på tide å være tøffe og konkrete! Vi skal ta markedet for grønne lavutslipp, erstatte arbeidsplasser og eksportinntekter. Alt vi gjør, og skal gjøre, må samsvare med bærekraft!

Lerchendalkonferansen 2022 tar pulsen på hva det viktigste i grensen mellom forskning, akademia, politikk og næringsliv er akkurat nå! Den store verdien ligger i å være til stede i Trondheim den 8. og 9. februar 2022. Dette er en nettverks og minglearena for HVORDAN vi skal kunne bidra til den gigantiske, grønne omstillingen vi står ovenfor. 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen tilbake på Scandic Nidelven! 

Sagt om konferansen:

Etter to fantastiske dager på L‪erchendalkonferansen, sitter jeg igjen med ett spørsmål: Hvorfor er det ikke flere politikere her? Jeg har ikke vært på noen konferanse som har gitt meg som politiker mer faglig påfyll, og ikke minst innspill til refleksjon omkring det politiske systems betydning i omstillingen av norsk økonomi.

– Lisbeth Berg-Hansen, medlem av Stortingets finanskomité, om Lerchendalkonferansen 2016

I speak all over the world, but few events can compete with the Lerchendal Conference in the value of the speakers, the quality of the audience, and in the conference experience.

– Joseph Pine, amerikansk forfatter og foredragsholder, om Lerchendalkonferansen 2013

Jeg har deltatt på Lerchendalkonferansen flere ganger. De blir stadig bedre og årets er den beste så langt.

-Håkon Haugli, administrerende direktør, Abelia, om Lerchendalkonferansen 2018

 

Fra Twitter