Biography
Fra kriseinnovasjon til bærekraftnasjon – på spor av en grønnere fremtid
Lerchendalkonferansen 2021 var mer aktuell enn noen gang. Du og din virksomhet spiller en viktig rolle i å stabilisere ettervirkningene av krisen og bygge Norge som en bærekraftnasjon.
Se videoer fra Lerchendalkonferansen 2021 her
-
Hva er våre styrker?
Hvordan vi skal ta vare på og utnytte innovasjonskraften og nyskapingen som krisen har tvunget frem? Vi er et knøttlite land, men ikke uten muskler. Det gjelder å finne ut av hva våre styrker er og hva vi kan spille på for å holde innovasjonstrykket oppe, også når vi går mot mer normale tider.
-
Den store samfunnsdebatten kombinert med praktiske løsninger
På Lerchendalkonferansen tar vi den store samfunnsdebatten samtidig som vi dykker ned i konkrete, praktiske løsninger i fellesskap. Målet er at du skal bli inspirert til å ta nødvendige grep for din virksomhets fremtid. Læring og overføringspotensiale er viktige stikkord som alltid.
-
Store endringer, kriser og omstillingsbehov
I nyere tid har vi knapt sett større endringer enn dem vi opplever nå. Pandemi, usikker verdensøkonomi, høyere arbeidsledighet, økende grad av proteksjonisme, massiv digitalisering, klimaendringer og grønt skifte! I tillegg så rammer krisen brutalt, hardt og urettferdig, enkelte bransjer vil kanskje ikke overleve, andre har aldri gått bedre. Men, i ly av pandemien har det vokst frem en underskog av talenter som jakter på løsninger for seg, sine og kloden. For noen har denne krisen vært mer frigjørende enn hemmende, for andre har den gitt et nødvendig spark bak for å kunne identifisere nye muligheter, for andre igjen så har den endret hverdagen for alltid.
-
Nye muligheter i kjølvannet av pandemien
Denne krisen og omstillingsbehovet er utfordrende, men stiller oss også overfor store muligheter for bærekraftig verdiskaping. Hvordan kapitalisere på vår innovasjon og forskning bedre, hvordan klare å skape noe nytt og varig utfra den endringstakten vi har i krisen og hvordan bygge videre på og styrke omstillingsevnen vi har vært vitne til hittil. Hva er de viktigste utfordringene fremover og hvordan skal vi møte disse?
Vi ser en fremtid i horisonten som er verdt å jobbe for – men da må vi starte NÅ! La Lerchendalkonferansen gjøre disse mulighetene litt klarere for oss alle.
Lerchendalkonferansen 2021 var et heldigitalt arrangement og i en tid hvor ingenting var normalt (pga Covid 19 og nedstenging) så åpnet vi opp for deltakelse for alle, og konferansen er gratis.
Innledere på Lerchendalkonferansen 2021
- Erna Solberg, statsminister
- Yngvar Ugland, forbrukerteknolog i DNB og leder NewTechLab
- Kjerstin Braathen, konserndirektør, DNB
- Sigurd Ringstad, Event Specialist, Kahoot
- Robert-Jan Smits, President of the Executive Board of the Eidenhoven University of Technology, Netherlands
- Tom Einar Jensen, adm.dir. Freyr
- Anne Borg, rektor, NTNU
- Anne Kjersti Fahlvik, Norges forskningsråd
- Hans Erik Vatne, SVP, Chief Technology Officer, Norsk Hydro ASA
- Eilert Hanoa, adm.dir. Kahoot
- Torvik, professor i samfunnsøkonomi, NTNU og rådgiver Forte Fondsforvaltning.
- Øystein Dørum, sjeføkonom, NHO
- Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef, Sintef
- Ragnar Torvik, professor i samfunnsøkonomi, NTNU og rådgiver Forte Fondsforvaltning.
- Eirik Wærness, sjeføkonom, Equinor
- Runa Haug Khoury, CEO for AION by Aker BioMarine
- Ivan Eriksen, CMO, Bergen Carbon Solutions
- Cilia Holmes Indahl, lederen for EQTs bærekraftsstiftelse
- Lise Lyngsnes Randeberg, president, Tekna
- Ivar Slengesol, direktør for strategi og forretningsutvikling, Eksportkreditt Norge
- Brage Johansen, CEO, Heimdall Power
- Harald Eia (konferansier)
Illustrasjonen for 2021 er laget av Lone Aadnekvam
Lone Aadnekvam er en illustratør som bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet i visuell kommunikasjon ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (nå kalt KMD ved UiB), ved Einar Granum Kunstfagskole, i tillegg til i språk og litteratur og kunsthistorie ved NTNU.
Lone sier:
Når jeg tenker på hva vi står foran, etter Covid-19, tenker jeg hovedsakelig på det som et samarbeidsprosjekt der alle og enhver må være villige til å hjelpe til. Om det er bedrifter som må ta i store tak, hjerner som må kverne ut nye idéer, eller mannen i gata som må gjøre små endringer i sin hverdag, så er det fortsatt et faktum at vi skal sammen inn i framtiden. I illustrasjonen har jeg samlet en gruppe ulike mennesker som bærer på abstrakte objekter i forskjellige former og størrelser, som representerer de ulike bidragene hver enkelt kommer med. Sammen vandrer de mot en ukjent, men forhåpentligvis grønnere framtid.